Eğitim - Öğretim İlkelerimiz

30.11.2012 6215

· Bütün öğrencilere, ortaöğretim seviyesinde, asgari ortak genel kültür verilir.

· Öğrencilere, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde bir yabancı dil öğretilir.

· Öğrenciler iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak hayata hazırlanır.

· Ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücü kazandırılır.

· Öğrenciler, sevgiye, akla, bilime ve tekniğe dayanarak, kendi kültürümüz içinde, milli ruhumuzu, özümüzü ve benliğimizi kuruyarak, yaşayarak, kendisine, ailesine ve milletine yabancılaştırılmadan yetiştirilir.

· Öğrencilere, çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, yapıcı, bağımsız, mantıklı ve analitik düşünme becerisi kazandırılır.

· Öğrencilere, kişi ve toplum sorunları tanıtılır ve çözüm yoları aranır.

· Öğrenciler, kişilikli ve bilinçli, kendine güvenen ve yeterli, kendi kendisi ve başkaları ile yarışan, medeni cesaret sahibi olan vatanını ve milletini seven ve yüceltmeye çalışan, çağdaş, akılcı ve laik davranışlı olarak yetiştirilir.

· Öğrencilerin, ilgi, istek, yetenek ve derslerdeki başarı durumlarına göre alanlara yönelmeleri sağlanır,

· Öğrenciler, ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda alanlarına uygun bir yüksek öğretim kurumuna girmek konusunda yönlendirilir ve hazırlanır.

· Öğrencilerin, planlı, metodik, verimli çalışma yöntem ve teknikleri kazanmaları sağlanır.

· Öğrencilere zamanı en iyi şekilde kullanma alışkanlığı kazandırılır.

· Fert ve millet olarak hür ve bağımsız yaşayabilmek için öğrencilerin düzenli ve disiplinli, sistemli şekilde düşünme ve sürekli çalışma, yarışma, başarma, mücadele etme duygusu, heyecanı, iradesi ve çabası içinde olmaları sağlanır.